Hoe dressing inrichten en afwerken?

Dressings zijn er in alle maten en vormen. U kunt kiezen voor een dressing in L-vorm, een rechte  inrichting, onder schuinte,  geïntegreerd in de slaapkamer, in een aparte ruimte, een dressing voor hem of voor haar. Een dressing is bedoeld om ons het leven  makkelijker te maken en is dan ook veel méér dan een gewone opbergruimte. Het is een ruimte waar u in één enkele oogopslag uw outfit voor ogen hebt. De dressing is een praktisch én esthetisch geheel en moet zich vandaag perfect aanpassen aan de beschikbare  ruimte, aan onze tijdsbesteding,… kortweg: aan ons.

Zodra je weet hoe je dressing er moet uitzien, kan je beginnen aan de indeling en afwerking. Het indelen van de kastruimte is hierbij een belangrijke stap: zorg ervoor dat je voldoende plaats voorziet voor grote kledingstukken, maar vergeet zeker ook niet wat kleinere kasten. Bijvoorbeeld voor het opbergen van kousen. Een spiegel is natuurlijk een MUST om je outfit te kunnen keuren.

Verder is de verlichting ook een aandachtspunt, zeker als je geen natuurlijk licht in je dressing hebt. Probeer met je verlichting dan ook zo goed mogelijk natuurlijk licht na te bootsen. Zo heb je het beste zicht op je outfit! Aangezien je vaak op blote voeten loopt in de dressing, besteed je best ook voldoende aandacht aan de vloerbekleding. Je kan bijvoorbeeld voor zacht tapijt kiezen. Ook vloerverwarming zorgt voor een aangenaam gevoel aan de voeten.

Welke factoren bepalen de prijzen van dressings?

Afmetingen en indeling van de dressing: natuurlijk speelt de grootte van de dressing een grote rol bij de prijsberekening. Als je kiest voor maatwerk, zal de prijs ook hoger liggen in vergelijking met een dressing met standaardafmetingen.

Type: open dressings zijn doorgaans goedkoper dan de varianten met gesloten kledingkasten.

Materiaalkeuze: het gekozen materiaal is natuurlijk ook een grote prijsbepaler. Veelgebruikte materialen voor het vervaardigen van dressings zijn hout, kunststof en mdf. Je kan kiezen voor enkele glaspartijen voor een leuke toets.

Accessoires: dressings kunnen met allerlei accessoires afgewerkt worden. Een grote spiegel is in deze ruimte bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Ook een schoenrek is een handig accessoire.

 

Smalle inloopkast  gang

Ook in een gang kan je prima een inloopkast integreren. Bij onderstaande foto werd gekozen voor witte kasten wat zorgt voor een verruimend effect. Met uitschuifbare hangbaren!